Соціальна природа людини в Аристотеля, Августина і Томи - Содомора, П. (Соціогуманітарні проблеми людини, 2010)
Проаналізовано проблему співвідношення людини та соціуму, як її викладає Тома у "Сумі теології". Паралельно наведено порівняння із думками попередників Томи – Аристотеля та Авґустина. Зіставлено погляди цих філософів. Представлено цю проблему під різними кутами зору: людина – сім’я – спільнота – держава. Розглянуто проблему загального та часткового блага. Встановлено різницю між поглядами різних філософів на одну й ту ж проблему.