Саморефлексія особистості у філософсько-релігійному світогляді представників українського кліру - Кендус, О. (Соціогуманітарні проблеми людини, 2010)
Досліджено саморефлексію, самопізнання особистості на основі поглядів представників українського кліру першої половини ХХ ст., а саме А. Шептицького, Й. Сліпого, Г. Костельника, Іларіона (І. Огієнка) та В. Липківського. З’ясовано значення моральних, богословських та інтелектуальних чеснот (томістична концепція) у процесі саморефлексії як вихідної підстави для самовдосконалення особистості. Розкрито сутність основних моральних чеснот – мудрості, справедливості, мужності і стриманості.