Проблема свободи людини: конотації у філософських теоріях Нового часу - Денисенко, В. (Соціогуманітарні проблеми людини, 2010)
Проаналізовано специфіку свободи людини у основних наукових концепціях Нового часу. Виявлено їх кореляцію із означеннями розуміння держави. Досліджено суть громадянського суспільства як форми актуалізації свободи індивіда. Дано вичерпну характеристику розуміння свободи та її політичного означення у основих дослідницьких концептах Нового часу.