Проблема копінгу в сучасних психологічних дослідженнях - Грабовська, С.; Єсип, М. (Соціогуманітарні проблеми людини, 2010)
Проаналізовано трактування копінгу в психоаналітичному, диспозиційному, трансакційному та ресурсному підходах. У психоаналітичному підході копінг розуміють як механізм психологічного захисту; диспозиційному – як схильність людини долати труднощі, що залежить від особистісних рис людини; трансакційному – як сукупність когнітивних і поведінкових зусиль, спрямованих на розв’язання проблеми; у ресурсному закцентовано на різноманітних можливостях, якими володіє особа. Розглянуто різновиди й запропоновано класифікацію копінг-стратегій.