Ґендерні детермінанти суб’єктивного благополуччя жінок: теоретичний аналіз - Гупаловська, В. (Соціогуманітарні проблеми людини, 2010)
Розглянуто наслідки зміни уявлень про розподіл ґендерних ролей у сучасному суспільстві, особливості ґендерної ідентичності жінки, "наповнення" термінів маскулінність, фемінність, андрогінія. Проаналізовано рольові ґендерні моделі сучасної жінки, зокрема української. Простежено ґендерні детермінанти осмисленості життя, задоволення життям загалом чи суб’єктивного благополуччя, рівня самоактуалізації, задоволення жінок професійною діяльністю та сімейним життям. Узагальнено результати деяких ґендерних досліджень.