Безпека людського розвитку та умови її реалізації в Україні - Стежко, Н.В. (Інститут економіки промисловості НАН України, 2006)
Викладено сутність безпеки людського розвитку. Зроблено обгрунтування переліку показників для оцінки рівня безпеки людського розвитку. Здійснено аналіз рівня безпеки розвитку людини в Україні. ----------