Екологічний імператив економічної освіти у контексті глобалізаційних викликів - Базилевич, В. (Вісник НАН України, 2010)
Автор доводить необхідність кардинальної зміни всіх форм і напрямів соціальної діяльності, зокрема наукової й освітньої, на основі нової ноосферо-екологічної парадигми природокористування, заснованої на подоланні ідеології панування людини над природою і розгляді суспільства в органічній єдності з довкіллям. У цьому контексті розглядається досвід економічного факультету Київського національного університету імені Тараса Шевченка, де створено першу в Україні кафедру екологічного менеджменту та підприємництва для підготовки студентів економіко-екологічного профілю.