Гуманізація вищої освіти України в контексті Болонського процесу - Рижак, Л. (Соціогуманітарні проблеми людини, 2008)
Розглянуто тенденції гуманізації вищої освіти України в умовах євроінтеграції на засадах Болонської угоди. З’ясовано, що процес "університезації" та комерціалізації вищої освіти в рамках інформаційного суспільства розширює доступ до якісної освіти. Доведено, що гуманістичними вимірами освіти є її демократичність, відкритість і варіативність, у межах яких відбувається становлення компетентно творчої особистості.