Університетська освіта в умовах переходу до економіки знань - Семів, Л.; Семів, Р. (Соціогуманітарні проблеми людини, 2008)
Розкрито нову роль сучасного університету в умовах економіки знань та євроінтеграції; визначено основні сучасні тенденції розвитку вищої освіти України; з’ясовано думку експертів (науково-педагогічних працівників) щодо інтеграції освіти та науки в університетах та їх ролі у вирішенні завдань регіонального розвитку.