Інтелектуальна складова інноваційної моделі економічного зростання - Луцків, О. (Соціогуманітарні проблеми людини, 2008)
У статті розкривається роль інтелектуального чинника у забезпеченні економічного зростання. Проаналізовано світові тенденції економічного розвитку. Окреслено чинники, що зумовлюють низький рівень інноваційної активності. Розглянуто проблему і розроблено рекомендації з охорони і захисту прав інтелектуальної власності.