Соціальна самотність сучасної людини як філософська проблема - Фльорко, Л. (Соціогуманітарні проблеми людини, 2006)
Здійснено філософський аналіз причин, чинників та умов виникнення в сучасної людини відчуття відчуженості, непотрібності, нікчемності, страху за майбутнє, що є джерелом переживання самотності. Наведено статистику причин і чинників прогресування соціальної самотності в Україні, які найближчим часом украй важливо мінімізувати.