Інтелектуальна складова становлення регіональних суспільних систем інноваційного типу - Копистянська, Х.; Бідак, В.; Цапок, С. (Соціогуманітарні проблеми людини, 2006)
Досліджено вплив інноваційних процесів на новітні тенденції структурування та взаємодії людських спільнот, у т. ч. – на становлення та функціонування суспільних систем у регіонах. Розкрито зміст поняття "регіональні суспільні системи" в контексті розвитку інноваційної сфери. Розглянуто критеріальні ознаки та функції когнітаріату як умовної спільноти фахової інтелігенції. Наголошено на необхідності подолати звужено-прагматичне потрактування інноваційного процесу як знаннєво-інформаційного (а не духовно-інтелектуального) за ресурсами, спрямованого на суто техніко-технологічні результати.