Економіко-екологічний підхід до визначення припустимого рекреаційного навантаження - Кобанець, Л.О. (Інститут економіки промисловості НАН України, 2007)
На основі аналізу впливу рекреаційно-туристичної діяльності на природні території, що охороняються, обґрунтовується доцільність упровадження лінійного підходу для визначення місткості рекреаційної території. На прикладі рекреаційного підприємства інноваційного типу визначається комплексний економічний ефект від його впровадження. ----------