Концептуально-методологічний аналіз легітимації влади у контексті політичної комунікації - Денисенко, В.; Макух, О. (Соціогуманітарні проблеми людини, 2005)
Потреба аналізу політичної комунікації виникла сьогодні у зв’язку із виокремленням її як основи дослідницького поля нового напрямку в політичній науці, оскільки через дану призму розкривається, власне, сутність системи політичних потреб та відносин політичних суб’єктів, зокрема владних. Концепт комунікації, який активно використовується в сучасних дослідженнях вже більше як пів століття, дає змогу пояснити багато антагонізмів політичного буття, описати та проаналізувати тонкі відтінки розвитку цієї складної суспільної сфери. Аналізуються концепти: "легітимація влади", "політична комунікація"; їх взаємо детермінованість та вплив на політичну культуру суспільства.