Академічна сопілка та її виконавські аплікатури - Максимів, С. (Студії мистецтвознавчі, 2010)
У статті розглянуто виконавські аплікатури сопілки, проаналізовано їх акустичні властивості, специфіка їх виразності. Також порушено важливі питання функціонування сопілки саме як академічного інструмента.