Розроблення методу підвищення точності розрахунку ефективності шумозахисних бар'єрів - Мельник, М.; Лобур, М. (Збірник наукових праць Інституту проблем моделювання в енергетиці ім. Г.Є. Пухова НАН України, 2010)
Розроблено метод підвищення точності розрахунку ефективності шумозахисних бар’єрів. Даний метод реалізований у системі автоматизованого проектування шумозахисних бар'єрів, яка дозволяє автоматизувати процес оцінки шумового забруднення та визначати геометричні розміри шумозахисних бар'єрів для забезпечення утримання рівня шуму в допустимих межах.