Галицька гітарна традиція ХIX Століття (виконавство та творчість) - Сидоренко, В. (Студії мистецтвознавчі, 2009)
У статті досліджуються особливості жанрів музики для гітари епохи галицького бідермаєру, діяльності провідних представників гітарного виконавства і доробок композиторів, які писали для гітари в Галичині у другій половині XIX – на початку XX століть.