Програма з техніки акторської майстерності В.С. Юнаковського у Державному технікумі кінематографії ВУФКу - Росляк, Р. (Студії мистецтвознавчі, 2009)
У статті оприлюднено програму з техніки акторської майстерності, що зберігається у фондах Центрального державного архіву вищих органів влади та управління України і є прикладом експериментаторських пошуків у одній із панівних систем виховання актора кіно 1920-х років.