Драматургія Лесі Українки за рубежем. До проблеми перекладів і сценічної інтерпретації - Барабан, Л. (Студії мистецтвознавчі, 2009)
Автор статті досліджує особливості новаторської драматургії Лесі Українки, яка, випереджаючи свій час, відкривала й утверджувала численні характерні прийоми поетики театру минулого століття. Вивчаються особливості постановок і сценічної інтерпретації її творів у сучасній театральній практиці.