Регулювання регіонального розвитку в Україні - Амоша, О.І.; Вишневський, В.П.; Землянкін, А.І.; Кузьменко, Л.М.; Макогон, Ю.В.; Червова, Л.Г.; Чумаченко, М.Г. (Інститут економіки промисловості НАН України, 2006)
Регіональний розвиток розглядається як найважливіший напрям у здійсненні реформ і стабілізації економіки України. Йде процес самовизначення різних економічних структур, виявлення їх місця в новій суспільно-економічній системі, взаємозв’язків з іншими структурами. Тому регулювання таких процесів є вкрай необхідним з метою забезпечення стійкого зростання і соціального розвитку регіонів, підвищення їх самостійності у вирішенні проблем. ----------