«Вікіпедія» як елемент культури інформаційного суспільства - Грінченко, В.; Грінченко, Т. (Вісник НАН України, 2010)
У статті досліджено феномен вільної електронної енциклопедії «Вікіпедія» в контексті змін, викликаних поширенням інформаційних технологій, які позначаються на розвитку науки та освіти, породжують нові форми збереження і застосування знань. Розглянуто проблеми доцільності та науково-освітньої значущості «Вікіпедії», зокрема її українського сегмента, крізь призму національної культури, яка сьогодні перебуває під тиском глобалізації.