Жанрові пріорітети музичної публіцистики Василя Барвінського - Мисько-Пасічник, Р. (Студії мистецтвознавчі, 2009)
У статті здійснено спробу систематизувати музично-критичний доробок Василя Барвінського (1888–1963) за змістовими та формальними параметрами. Цінні документальні свідчення про музичне життя Галичини першої половини ХХ ст. (близько трьохсот публікацій) талановитого високоосвіченого музиканта і публіциста вперше вводяться в науковий обіг.