На теми сучасного українського ономастикону: тенденції конотативних нашарувань - Тараненко, О.О. (Мовознавство, 2010)
У статті розглядаються деякі явища в українській онімії (переважно кінця XX — початку XXI ст.), пов'язані з формуванням у певних груп топонімів та в певних антропонімів конотативних нашарувань (аж до утворення нових, переносних значень),— це: а) конотативна «соціолінгвістична карта» української топонімії за рядом тематичних напрямів; б) деякі нові явища в українській антропонімії.