Старожитності Житомирщини XV—XVI ст. (на матеріалі ойконімії) - Карпенко, О.П. (Мовознавство, 2010)
У статті розглядаються старожитні ойконіми Житомирщини, засвідчені в писемних джерелах XV—XVI ст. Простежується динаміка перейменувань, спричинена соціально-історичними умовами. Аналізуються словотвірні моделі на тлі споріднених відповідників.