Comparo ergo sum, або актуальний лінгвофілософський погляд на природу порівняння - Мізін, К.І. (Мовознавство, 2010)
Стаття присвячена дослідженню природи порівняння на основі сучасних підходів до аналізу лінгвофілософських категорій. Ураховуючи те, що фізичне й метафізичне (ментальне) буття людини пов'язане з порівнянням, автор припускає існування онтологічного та гносеологічного принципу comparo ergo sum, який, власне, і створює світ людини, включаючи її до ментально-вербального акту.