Олександр Олександрович Котляревський: матеріали до біобібліографії - Любовець, Н.І. (Українська біографістика, 2010)
Досліджено життя славіста, етнографа, міфолога, фольклориста та бібліофіла — Олександра Олександровича Котляревського, українця за походженням, який асоціюється зазвичай винятково з російською культурою. Зокрема, ідеться про його діяльність як професора Університету Св. Володимира та голови Історичного товариства Нестора-Літописця (1877–1881 рр.). Зазначено, що Олександр Олександрович Котляревський невтомною науковою та педагогічною працею залишив помітний слід в українській культурі та історії.