Талант мислити, жити та працювати: до 60-річчя від дня народження В.С. Чишка - Попик, В.І. (Українська біографістика, 2010)
У червні 2011 р. Віталію Сергійовичу Чишку — докторові історичних наук, професору, засновникові та першому директорові Інституту біографічних досліджень Національної бібліотеки України імені В. І. Вернадського мало б виповнитися 60 років. Спадщина, залишена В. С. Чишком у розвиткові біографічних досліджень, спонукає його колег і однодумців, дослідників-біографістів із усіх регіонів України знову і знову звертатися до цієї непересічної постаті.