Вивчення мемуарів як історичного та біографічного джерела: до історіографії проблеми - Любовець, Н.І. (Українська біографістика, 2010)
Проаналізовано досягнення історіографії XIX–XX ст. у питаннях вивчення мемуарної літератури як історичного та біографічного джерела. Виокремлено основні етапи та загальнотеоретичні питання історіографії мемуарів.