Дослідження і введення до наукового обігу книжкових зібрань (на прикладі родового книжкового зібрання Урбановських і Стажинських із фондів НБУВ) - Рабчун, О.С. (Українська біографістика, 2010)
Простежено трансформації в підходах до розуміння інформаційних ресурсів та шляхів забезпечення рівного доступу до них останніх десятиліть. На прикладі родового книжкового зібрання Урбановських і Стажинських із фондів НБУВ показано, як саме оптималізувати ці завдання в сучасних умовах.