Ім’я, повернене із небуття (З нагоди 165-річчя від дня народження Івана Пулюя) - Козирський, В.; Манжара, В.; Рокіцький, О.; Шендеровський, В. (Вісник НАН України, 2010)
З нагоди 165-річчя визначного українського вченого Івана Пулюя в статті подано ретроспективний огляд заходів, що сприяли відновленню пам’яті про нього на національнім рівні. Автори згадують, як проходило святкування на державному рівні 150-річного ювілею видатного фізика і діяча культури в 1995 р. Наведено відомості про наукові праці і твори, присвячені вченому, і про непросту історію заснування академічної премії імені Івана Пулюя.