Методи самоорганізації у спеціалізованих та сенсорних мережах бездротового доступу - Зеляновський, М.Ю. (Збірник наукових праць Інституту проблем моделювання в енергетиці ім.Г.Є.Пухова НАН України, 2009)
Розглядаються та порівнюються методи самоорганізації пристроїв у бездротових спеціалізованих та бездротових сенсорних мережах. Оцінюється вплив самоорганізації на характеристики мережі. Описується взаємозалежність масштабованості та детермінованості в роботі мережі, а також базова класифікація механізмів самоорганізації.