Стратегія боротьби з онкопатологією - Ніколайчук, І. (Вісник НАН України, 2010)
Рік 2010-й став ювілейним для Інституту експериментальної патології, онкології і радіобіології (ІЕПОР) ім. Р.Є. Кавецького НАН України. Створений у 1960 році задля активізації наукових досліджень у галузі онкології, надання практичної допомоги системі охорони здоров’я, підготовки кваліфікованих лікарів-онкологів інститут став потужним академічним центром зі значним матеріально-технічним ресурсом і кадровим потенціалом, піввіковим досвідом роботи в галузі експериментальної та клінічної онкології. Підтвердженням цьому була чотириденна Міжнародна конференція «Пухлина і організм: нові аспекти старої проблеми», що відбулася в Києві під патронатом Президента України Віктора Януковича.