Репродукування сімейного щастя - Грищенко, В. (Вісник НАН України, 2010)
Оголошення про нагородження біолога Кембриджського університету Роберта Едвардса Нобелівською премією в галузі медицини за розроблення технології екстракорпорального запліднення яйцеклітини (ЕКЗ) із захопленням зустріло все прогресивне людство. Це було справедливе визнання як особистих видатних заслуг пана Едвардса, так і того нового напряму в медицині та біології, який він створив понад півстоліття тому.