Теоретики працевлаштування - Довбенко, М. (Вісник НАН України, 2010)
Нобелівською премією з економіки в 2010 році вп’яте нагороджено одночасно трьох науковців. Комітет відзначив американців Пітера Даймонда (Peter Diamond) з Массачусетського технологічного інституту, Дейла Мортенсена (Dale Mortensen) з Північно-Західного університету, англійця Крістофера Піссарідіса (Christopher Pissarides) з Лондонської школи економіки «за їхній аналіз ринків з труднощами пошуку». Дослідження нобеліантів стали як ніколи актуальними через сучасні проблеми «соціальних держав», виявлені кризою 2007–2009 рр. І справді, без їхніх праць обговорення безробіття було б надто поверховим.