Багатоаспектна декомпозиція як засіб проектування архітектури інформаційних систем. Ч. 2. Побудова архітектури інформаційної системи - Алексеєв, В.А.; Терещенко, В.С. (Інститут програмних систем НАН України, 2007)
Запропоновано підхід до проектування архітектури територіально-розподілених, ієрархічно-організованих інформаційних систем (ІС), який, завдяки багатоаспектній декомпозиції організаційної структури та інформаційного поля функціональної діяльності об'єкта автоматизації і структури ідеалізованої ІС на складові елементи, дозволяє спроектувати необхідну за складом структурних компонентів архітектуру системи.