«Ревизор» Н.В. Гоголя в 20-30 годы ХХ века - Колосова, Н.А. (Гоголезнавчі студії, 2008)
У статті розглядається проблема інтертекстуального діалогу, пов’язана з інтерпретацією гоголівського «Ревізора» в 1920-30 роках. Цей позачасовий діалог із реаліями сталінських часів демонструє зміну концепції влади і авторського письма у перших тридцяти роках ХХ століття.