Деформації термоелектричного модуля під час проходження через нього струму - Соловйова, А.В.; Бобженко, С.В.; Крохін, П.С. (Термоелектрика, 2009)
Досліджено напрямки й величини деформації поверхонь термоелектричного модуля за різних значень струму, що проходить через нього. Керамічні поверхні термоелектричного модуля під час проходження струму набувають форми еліптичного параболоїда, що призводить до росту механічних напруг зсуву у спаях термоелектричних елементів зі збільшенням координати елемента щодо геометричного центра модуля. Встановлено, що залежність величини деформації поверхонь термоелектричних модулів є лінійною функцією від величини струму.