Розвиток синергетичних засад інституційних перетворень у хімічній промисловості - Шевцова, Г.З. (Інститут економіки промисловості НАН України, 2006)
Розглянуто особливості та наслідки інституційних змін, які відбуваються у хімічній галузі. Обґрунтовано, що для забезпечення конкурентних переваг підприємств, які утворюють структури, необхідно розвивати нові методи управління інституційними перетвореннями у промисловому комплексі, які полягають в організації та реалізації різних за змістом та формою прояву довгострокових синергетичних ефектів. ----------