Бар’єри на шляху комерціалізації результатів наукових досліджень в Україні - Цибульов, П.М.; Корсун, В.Ф. (Наука та інновації, 2009)
Виявлено 50 бар’єрів, які заважають перетворенню результатів наукових досліджень в інноваційну продукцію. Визначено рейтинг бар’єрів. Встановлено, що основна причина їх виникнення полягає у відсутності системного підходу до інноваційної діяльності.