Модифіковані лакофарбові матеріали прискореної повітряної сушки для захисних антикорозійних покриттів - Сисюк, В.Г.; Грищенко, В.К.; Гранчак, В.М.; Бубнова, А.С.; Давискиба, П.М.; Шевченко, В.В. (Наука та інновації, 2010)
Розроблено модифіковані лакофарбові матеріали повітряної сушки з покращеними властивостями на основі уретаналкідних та уретанмеламіноалкідних блоккополімерів, що застосовуються для створення захисних антикорозійних покриттів металевих конструкцій різного призначення. Вивчено кінетику взаємодії ізоціанатвмісних олігомерів та функціоналізованих алкідних смол при одержанні блоккополімерів-модифікаторів. Оптимізовано склад синтезованих модифікаторів з визначенням основних характеристик, що впливають на властивості лакофарбового матеріалу. Виготовлено ряд модифікованих лаків та емалей різного призначення з покращеними фізико-механічними властивостями, проведено випробування дослідної партії матеріалу на виробництві.