Квантова фармакологія: новий напрям у лікознавстві - Чекман, І.С. (Наука та інновації, 2010)
На основі аналізу даних літератури та власних досліджень виокремлено напрямки розвитку квантової фармакології: 1) дослідження просторової будови та електронної структури молекули лікарських засобів; 2) встановлення зв’язку між хімічною структурою та фармакологічною активністю медикаментів (QSAR); 3) роль розчинника в механізмі дії препаратів; 4) визначення фармакофорів лікарських засобів; 5) розробка de novo дизайну засобів для лікування різних захворювань; 6) прогнозування фармакологічної активності лікарських засобів; 7) білок-лігандні взаємодії при реакції між фізіологічно активними речовинами препаратів та біомолекулами. Подальший розвиток можливостей нового напрямку у лікознавстві — квантової фармакології — сприяння більш прискореному синтезу нових лікарських засобів для лікування різних захворювань.