Розробка мобільної технології ремонту низьковуглецевих стальних труб низького та високого тиску методом пайки низькотемпературними припоями - Панарін, В.Є.; Свавільний, М.Є.; Погорєлая, В.В.; Пєтухов, Л.З.; Хомініч, А.І. (Наука та інновації, 2010)
Розроблено технологію безвогневого ремонту дефектів конструкцій з низьковуглецевих сталей шляхом пайки низькотемпературними припоями. Розроблено та заявлено новий склад легкоплавкого припою на базі олова з домішками міді та вісмуту. Припій оптимально поєднує властивості рідкоплинності, корозійної стійкості, міцності та адгезійної міцності. Технологію пайки сталей низькотемпературними припоями із застосуванням високочастотного генератора електричного струму доведено до стану практичного застосування.