Використання організаційних онтологій для пошуку експертів у нових предметних областях - Рогушина, Ю.В.; Гладун, А.Я. (Інститут програмних систем НАН України, 2007)
Запропоновано використання онтологічних знань для пошуку спеціалістів, здатних виконати експертизу певної задачі у нових предметних областях. Організаційні онтології є джерелом структурованих знань про спеціалізацію організації та її співробітників. На їх базі збудовано тезауруси співробітників, що об'єктивно відображають область компетенції цих спеціалістів. За описом експертної задачі формується її тезаурус. Порівняння тезаурусів співробітників з тезаурусом дозволяє визначити початкову множину тих співробітників, які найбільш ефективно можуть здійснити таку експертизу.