Портативна система SKOP-8М для вимірювання та аналізу сигналів акустичної емісії - Скальський, В.Р.; Клим, Б.П.; Плахтій, Р.М.; Почапський, Є.П.; Станкевич, О.М.; Толопко, Я.Д.; Великий, П.П. (Наука та інновації, 2010)
Описано принципи побудови й функціональні можливості вузлів і блоків аналогової та цифрової обробки сигналів модернізованої портативної 8-канальної системи SKOP-8M для виміру й аналізу сигналів акустичної емісії. Показано, що вони виконані з урахуванням тенденцій розвитку сучасної схемотехніки та із застосуванням елементної бази відомих світових виробників. Подано короткий опис розробленого програмного забезпечення системи, проілюстровані його можливості для оперативного відбору, попередньої обробки, візуалізації і збереження акусто-емісійної інформації. Розглянуто конструкційне виконання електронних вузлів і блоків, наведені основні технічні характеристики системи.