Геоінформаційний сервіс моніторингу паводків за супутниковими даними - Скакун, С.В. (Наука та інновації, 2010)
Наведено результати виконання науково-технічного проекту НАН України, пов’язані з наданням геоінформаційних сервісів моніторингу повеней за радіолокаційними супутниковими даними для території України та інших регіонів світу. Розроблені сервіси функціонують в операційному режимі та забезпечують автоматичне отримання, обробку супутникових даних та надання цифрових карт у стандартизованому вигляді через мережу Internet. За основу геоінформаційцних сервісів взято інтелектуальні методи обробки даних, а саме нейронні мережі.