Вплив теорії зацікавлених сторін на управлінський облік - Редченко, К.І. (Інститут економіки промисловості НАН України, 2008)
На основі теорії зацікавлених сторін побудовано більшість моделей та інструментів сучасного стратегічного управлінського обліку (Balanced Scorecard, Accountability Scorecard, Performance Pyramid). Розглянуто методику аналізу зацікавлених сторін на прикладі системи показників відповідальності (Accountability Scorecard). Визначено переваги та недоліки цієї моделі та її роль у підтримці стратегічних управлінських рішень. ----------