Глюкоамілаза мікроорганізмів. Біосинтез, властивості, механізм дії та практичне застосування - Борзова, Н.В.; Гудзенко, О.В.; Варбанець, Л.Д. (Біотехнологія, 2009)
В огляді наведено дані щодо систематичного положення глюкоамілаз у сучасній класифікації. Викладено сучасні погляди на регуляцію біосинтезу мікробних глюкоамілаз, висвітлено питання щодо структури та функцій окремих доменів молекули ензиму, взаємозв’язку та ролі їх у каталізі. Детально описано фізико-хімічні властивості глюкоамілаз грибного походження, показана можливість ефективної іммобілізації ензимів на різних носіях для використання їх у різних технологічних процесах.