Взаємозв’язок метаболічної активності деяких водних організмів з умовами люмінесцентного екотоксикологічного біотестування - Гойстер, О.С.; Хмельницький, Г.О. (Біотехнологія, 2009)
В огляді подано критичний аналіз методології біотестування токсичності водного середовища на основі таких тест-об’єктів, як дафнії та світні бактерії. Розглянуто деякі особливості обміну речовин водних організмів у токсичному середовищі з метою теоретичного обґрунтування закономірностей тісного зв’язку їхньої життєдіяльності з умовами люмінесцентного тестування.