Етнополітичний фактор в політиці Директорії УНР - Устименко, В. (Проблеми вивчення історії Української революції 1917-1921 років, 2010)
Досліджується політика Директорії УНР та її урядів щодо національних меншин. З'ясовується комплекс проблем, які доводилось вирішувати та особливості формування державної етнонаціональної політики в залежності від зміни поглядів її політичних лідерів.