Інтелектуальна система контролю динаміки індивідуальної надійності турбогенераторів - Тимошик, А.М. (Збірник наукових праць Інституту проблем моделювання в енергетиці ім. Г.Є. Пухова НАН України, 2010)
В роботі розглядаються концептуально-прикладні основи інтелектуалізації масиву кількісної і якісної експлуатаційної та ремонтної інформації з метою структур иза ції множин факторів які впливають на технічний стан турбогенераторів з урахуванням змінних графіків навантаження енергосистем. На конкретних прикладах приводяться основні принципи формалізації нечітких та вербальних знань про важко контрольовані явища та процеси, які ініціюють пошкодження турбогенераторів при тривалій експлуатації, і програмування на цій основі нейро-нечітких контролерів індивідуальної надійності.